abadal-franc

Fris, gul en elegant, met kruidige aroma’s van munt, viooltjes en rozemarijn, rood fruit, toffee en balsamico. De smaak is fris en zacht en de tannines zijn soepel. Serveer op 15 à 17 graden bij gegrilde of gebraden kip, varkens- of kalfsvlees, worstjes, zelfgemaakte hamburges, gegrilde groenten en vegetarische gerechten met linzen of paddenstoelen en bij steak tartare.

Abadal is gevestigd in Santa Maria d’Horta d’Avinyó in het kleine wijngebied Pla de Blages ten noorden van Barcelona. Het wijnhuis werd in 1983 opgericht door Valentí Roqueta en ligt in de buurt van zijn ouderlijk huis Masia Roqueta, waar de wijnbouwgeschiedenis meer dan negen eeuwen teruggaat. Valenti sloot een compromis met de streek Pla des Bages: hij mocht er een wijnbedrijf starten mits hij er wijn zou maken waarin het unieke karakter en terroir van de streek volledig terug zouden komen. Hij knapte verlaten wijngaarden op, deed de nodige investeringen en hield zich aan zijn belofte. Abadal maakt louter wijnen van druiven die van oudsher in de streek voorkomen. Inheemse druiven zoals picapoll, macabeu en sumoll, maar ook Franse druiven zoals chardonnay, sauvignon blanc en cabernet sauvignon, al geruime tijd echte Catalaanse druiven. Typiciteit, terroir en traditie dus, maar de wijnen worden gemaakt volgens de laatste inzichten in een state of the art wijnkelder. Dit is een blend van Cabernet Franc, Tempranillo & Sumoll. Sumoll is een rustieke blauwe druif, oorspronkelijk afkomstige uit Penedès. De druif is lang en groot en kan goed tegen droogte. De naam sumoll komt van sumollar wat zoiets betekent als ‘verdorren’.

Abadal Tinto

€ 13,25

Specificaties

Stijl Fruitrijk, Rond, Stoer
Aroma's Blauwe bes, Kers, Specerijen
Regio Pla de Bages Catalunya, Spanje
Druif Cabernet
Oogstjaar 2022

Abadal Tinto als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Abadal

Gerelateerde producten

Menu