De familie Molino is al generaties lang verbonden aan de wijnbouw in Piemonte. Om meer precies te zijn…de wijnbouw in La Morra. Dit schilderachtige dorpje in Noord Italië staat bekend om de hoge kwaliteit fruit en de elegante stijl van de wijnen. Begin 80er jaren nam Mauro het domein over van zijn vader en besloot, eigenwijs als hij was, uit de cooperatie te stappen en voor zich zelf te gaan produceren. Zeker geen eenvoudige beslissing op dat moment, maar nu, terugkijkend een hele wijze stap. Gelukkig bezat Mauro wijngaarden van een uitzonderlijke kwaliteit. Zijn Conca dell’Annunziata is een beschermde (als een soort amphi-theater) wijngaard gericht op het zuiden, welke vroeger tot de Benedictijner monniken van de Abdij van San Martino di Marcenasco behoorde en gerekend wordt tot de beste wijngaard van La Morra. Mauro heeft inmiddels dan ook een enorme reputatie opgebouwd met zijn Barolo’s en Barbera’s. Geen blockbusterwijnen met enorm hout en power, maar juist verfijnde en elegante wijnen met subtiele klasse. Verrassend om te proeven dat zijn Barolo’s ook na 3 of 4 jaar al ongelooflijk plezier in de mond geven. Rijpe, aangename tannines met krachtig fruit……echt verrukkelijk. Zoon Matteo werkt sinds 2003 samen met zijn vader en zijn dochter Martina (afgestudeerd oenologe) heeft haar plaats naast haar broer ingenomen in 2009. Mauro heeft zijn Langhe Rosso naar haar vernoemd.
In 2015 kocht de familie de wijngaard Leradici in Barbera d'Asti. Het is een perceel met druivenstokken van 20 - 40 jaar oud. De druiven worden met de hand geoogst. De inweking van de schillen en de fermentatie vinden plaats op inox tanks, om het fruit te behouden. Dit is een Barbera met concentratie en lengte. In de neus veel rood fruit met wat kruidige elementen. De smaak is vol en saprijk met complexciteit en boterzachte tannines. Houdbaar tot 10 jaar na oogst!
Stijl | Aromatisch, Kruidig, Vol |
Aroma's | Blauwe bes, Leer, Specerijen |
Regio | Piemonte, Italie |
Druif | barbera |
Agricultuur | Biologisch |
Oogstjaar | 2022 |
Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25