Drie succesvolle wijnproducenten in Rioja besloten in 1985 een nieuw wijnhuis op te richten. Het zou een zogenaamde single-estate bodega worden met druiven van eigen gaarden, een uniek concept in Rioja waar meer dan negentig procent van de wijnbedrijven traditioneel afhankelijk is van lokale druiventelers. De eerste stap werd gezet met de aankoop van maar liefst tachtig hectare wijngaard die aangeplant werd met o.a.tempranillo. Hiermee was het huis niet meer afhankelijk van prijsschommelingen op de druivenmarkt en de kwaliteit van de vruchten kon nauwlettend in de gaten worden gehouden. Bovenal revolutionair was nu de mogelijkheid om wijnen te produceren waarin het specifieke terroir tot uitdrukking kon komen. De meeste wijnbedrijven in Rioja maken namelijk wijn door druiven uit verschillende delen in de regio te 'mengen' waardoor de unieke identiteit van de verschillende percelen in het uiteindelijke product verloren gaat. Daarnaast kwam bij Barón de Ley veel meer nadruk te liggen op structuur, kleur en fruitaroma's in de wijnen want Rioja moest meer zijn dan een ongecompliceerde wijn waarin vooral de smaak van eikenhout dominant is. Niet voor niets behoort Barón de Ley vandaag de dag met meer dan 200 hectare gaarden tot een van de succesvolste wijnbedrijven van de wereld. Jaarlijks worden drie miljoen kilo oergezonde rijpe druiven verwerkt tot diverse geweldige Rioja's: gastronomisch ijzersterke wijnen, en wijnen om zomaar van te genieten. De naam Barón de Ley is synoniem en de garantie geworden voor topkwaliteit. Stuivend fris met een exotische neus en heerlijke sappige vruchtenaroma's, mooie balans en strakke afdronk. Heerlijk als dorstlessend aperitief of aan tafel bij zeevruchten! 100% viura.
Stijl | Elegant, Levendig, Sappig |
Aroma's | Appel, Bloemig, Peer |
Regio | Rioja, Spanje |
Druif | viura, malvasia |
Oogstjaar | 2023 |
Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25