Speelse, sappige smaak met jeugdig rood fruit als dat van aardbei en kers. Subtiele vanilletonen door een korte houtrijping van slechts enkele maanden. Te serveren bij diverse vleesgerechten en of bij milde kazen.
Drie succesvolle wijnproducenten in Rioja besloten in 1985 een nieuw wijnhuis op te richten. Het zou een zogenaamde single-estate bodega worden met druiven van eigen gaarden, een uniek concept in Rioja waar meer dan 90% van de wijnbedrijven traditioneel afhankelijk is van lokale druiventelers. De eerste stap werd gezet met de aankoop van maar liefst tachtig hectare wijngaarden die aangeplant werden met o.a.tempranillo. Hiermee was het huis niet meer afhankelijk van prijsschommelingen op de druivenmarkt en de kwaliteit van de vruchten kon nauwlettend in de gaten worden gehouden. Bovenal revolutionair was nu de mogelijkheid om wijnen te produceren waarin het specifieke terroir tot uitdrukking kon komen. De meeste wijnbedrijven in Rioja maken namelijk wijn door druiven uit verschillende delen in de regio te 'mengen' waardoor de unieke identiteit van de verschillende percelen in het uiteindelijke product verloren gaat. Daarnaast kwam bij Barón de Ley veel meer nadruk te liggen op structuur, kleur en fruitaroma's in de wijnen want Rioja moest meer zijn dan een ongecompliceerde wijn waarin vooral de smaak van eikenhout dominant is. Niet voor niets behoort Barón de Ley vandaag de dag met meer dan tweehonderd hectare gaarden tot een van de succesvolste wijnbedrijven ter wereld. Jaarlijks worden drie miljoen kilo oergezonde rijpe druiven verwerkt tot diverse geweldige Rioja's: gastronomisch ijzersterke wijnen, en wijnen om zomaar van te genieten. De naam Barón de Ley is synoniem en de garantie geworden voor topkwaliteit. Nadat de druiven met de handgeplukt zijn, wordt de wijn vergist en gedurende ongeveer vier maanden bewaard op houten vaten (semi-crianza).
voorjaarsproeverij
Stijl | Fruitrijk, Kruidig, Vol |
Aroma's | Blauwe bes, Ceder, Specerijen |
Regio | Rioja, Spanje |
Druif | tempranillo |
Oogstjaar | 2021 |
Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25