Brugnano is een echt familiebedrijf, zo’n 50 jaar geleden gestart in het noordwesten van Sicilië en inmiddels staat de jongste generatie aan het roer. Francesco en Giuseppe Brugnano, geboren tussen de wijngaarden, hebben de stap gezet naar verjonging van het bedrijf. Duurzame teelt, aandacht voor de lokale druivenrassen en het streven naar optimale kwaliteit. En de kwaliteit begint natuurlijk met de beste wijngaarden, welke 300 tot 500 meter boven zeeniveau liggen.
Voor deze grillo worden de druiven na de pluk zacht geperst, zodat alleen het beste sap vrij komt. Fermentatie vindt plaats in temperatuurgecontroleerde tanks zadat de fraicheur gewaarborgd is. Vervolgens krijgt de jonge wijn nog 4 maanden rijping op de lies.
Grillo heeft in de neus levendig citrusfruit en florale tonen. Sappig en frisdroog en aangenaam in de mond met een lange geconcentreerde afdronk. Schenk de wijn op 12°C als apèritief of begeleider van schaal- en schelpdieren, pasta met zalm of een plank zachte kazen!
Stijl | Aromatisch, Elegant, Sappig |
Aroma's | Bloemig, Citrus, Geel fruit |
Regio | Sicilie, Italie |
Druif | grillo |
Agricultuur | biologisch |
Oogstjaar | 2023 |
Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25