Brugnano is een echt familiebedrijf, zo’n 50 jaar geleden gestart in het noordwesten van Sicilië en inmiddels staat de jongste generatie aan het roer. Francesco en Giuseppe Brugnano, geboren tussen de wijngaarden, hebben de stap gezet naar verjonging van het bedrijf. Duurzame teelt, aandacht voor de lokale druivenrassen en het streven naar optimale kwaliteit. En de kwaliteit begint natuurlijk met de beste wijngaarden, welke 300 tot 500 meter boven zeeniveau liggen.
De druiven worden half september geplukt en ontsteeld. Na een inweking van 6 dagen vindt de gisting plaats, waar men ‘delestage’ toepast. Men pompt de tank leeg, zodat de hoed (massa van druivenschillen) naar de bodem zakt en de wijn er vervolgens weer over gesproeid wordt. Hierdoor neemt de fruitintensiteit toe en krijgt de wijn meer rondeur.
In de neus veel rijp fruit van kersen en bramen, maar ook specerijen zoals kaneel en kruidnagel. Volle en sappige wijn met goede lengte. Schenk de wijn bij pasta’s, lamsvlees of een plank harde kazen!
Stijl | Sappig, Fruitrijk, Kruidig |
Aroma's | Blauwe bes, Kers, Specerijen |
Regio | Sicilie, Italie |
Druif | nero d'avola |
Agricultuur | biologisch |
Oogstjaar | 2023 |
Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25