Het Domaine Dupont ligt in het hart van de Pays d’Auge, is sinds 1837 een familiebedrijf en strekt zich uit over 30 hectare boomgaarden. De producten van het Domaine Dupont komen voort uit vakmanschap van meerdere generaties. In 1984 zet Etienne Dupont de productie op van cider, Pommeau de Normandie en Calvados. Zijn zoon, Jérôme, voegt zich bij zijn vader in 2002. Al meer dan 25 jaar streeft het domein naar kwaliteit. Geïnspireerd door de beste technieken die gebruikt worden voor Cognac en grands crus, heeft Etienne Dupont door het bestuderen, experimenteren en verfijnen van deze technieken het niveau behaald van de beste wijnen qua elegantie en expressie. De keuze van de appelrassen is essentieel voor de productie van cider. Het Domaine Dupont gebruikt niet minder dan 13 verschillende appelrassen uit het terroir van de Pays d’Auge om een perfect evenwicht te realiseren in de ciders en Calvados. De cider die bestemd is voor Calvados wordt zes maanden gerijpt om zijn aromatische expressie te verrijken alvorens te worden gedistilleerd. De alambic maakt het mogelijk een vloeiende en precieze dubbele distillatie uit te voeren. De Calvados wordt op fust gerijpt: eerst op zacht getoast nieuw eikenhout gedurende drie maanden, waarbij de typische vanilletonen worden gegeven, en vervolgens op oudere vaten voor langere tijd waarbij de Calvados intenser en complexer wordt. De ciders en Calvados van het Domaine Dupont worden vandaag de dag wereldwijd gewaardeerd dankzij hun authenticiteit en hun elegante kwaliteit. Het merendeel van de productie wordt geëxporteerd. De ‘Fine Reserve’ is een blend van 30% zoete appels (Rouge Duret), 30% bittere appels (Mettais, Saint Martin, Frequin and Binet Rouge) en 40% zure appels (Rambault and PetitJaune). Deze ‘Reserve’ is helder en goud van kleur. Appel : 30% zoete appelen, 30% bitterappelen en 40% van appelen met zuurheid waarvan de naam hoofdzakelijk Rambault is. Een verouderingsproces van minstens 4 jaar in 400 liter eiken vaten waarvan 50% nieuwe degenen zijn. Het bottelen gebeurt op de vraag. Intens, complex en elegant met een mooe concentratie. Wij kunnen aroma's van verse appelen, citrusvrucht en vanille vinden. De complexiteit komt na een goede beluchting. //
Regio | Normandie, Frankrijk |
Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25