Jérémie Huchet, een van de rijzende sterren van de Loire, is een wijnmaker van de vierde generatie die zijn stempel drukt op de Muscadet. In 2001 nam hij het familiedomein Domaine de la Chauvinière in Château-Thébaud over van zijn vader Yves, een gewaardeerde wijnbouwer in het westelijke deel van de Loire. Jérémie kocht nieuwe wijngaarden aan en zette alles om naar biologische wijnbouw. Op dit moment bezit hij 72 hectare in voornamelijk Muscadet-Sèvreet-Maine waarbij hij oude tradities respecteert en ze nieuw leven inblaast. Het wijnbedrijf heeft zich voornamelijk toegelegd op de productie van Muscadetwijnen, gemaakt van melon de Bourgogne. Deze druif is goed in staat om het specifieke terroir van een bepaalde plek volledig uit te dragen. Huchet werkt met verschillende percelen op verschillende terroirs. Per cuvée zijn locatie, grond en ondergrond zeer bepalend. In alle gevallen is de invloed van de Atlantische Oceaan en de Loire groot.
De Chapeau is een blend van pinot noir en gamay. Na een strenge selectie van de druiven vindt de vinificatie plaats op lage temperatuur in roestvrijstalen tanks.
Chapeau Rouge is soepel, fris en fruitig met een kersenrode kleur en aroma's van rijp rood fruit. De smaak is licht en heerlijk sappig met soepele tannines.
Serveer licht gekoeld bij charcuterie, raclette, gevogelte, gegrilde tonijn of zwaardvis en diverse groentegerechten.
Stijl | Fruitrijk, Sappig, Fris |
Aroma's | Kers, Framboos, Blauwe bes |
Regio | Loire, Frankrijk |
Druif | pinot noir, gamay |
Agricultuur | biologisch |
Oogstjaar | 2023 |
Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25