De kleur is robijn rood. In de geur en smaak zijn aroma’s van rijp rood fruit, kruiden, pruimen en tabak te vinden. Zachte tannines in de mond en een lange en uiterst bevredigende afdronk.
Toscane bestaat uit 10 provincies en is de op 4 na grootste regio van Italië. Ze bloeide vanaf de 14e eeuw op tot een van de mooiste en rijkste gebieden met naast een literaire traditie, veel architectuur, schilder-en beeldhouwkunst. Niet voor niets zijn er de belangrijke toeristische steden als Pisa, Lucca, Firenze (Florence) en Siena. Maar Toscane is overwegend heuvelachtig en wordt ook gezien als een van de mooiste “groene” delen van Italië waar het “agriturismo”, waarbij bezoekers op boerderijen vaak in een van 120 natuurreservaten verblijven, gestimuleerd wordt. Op wijngebied speelt Toscane al eeuwenlang is zeer belangrijke rol. Naast Chianti als internationaal een van Italië’s bekendste wijnen, zijn ook de DOCG Vino Nobile di Montepulciano, Brunello di Montalcino, Carmignano en Vernaccia si San Gimignano (een van de weinige witte wijnen) bekend.
Bij de oogst werd een zeer zorgvuldige selectie gemaakt van de druiven uit de wijngaarden van Abbadia di Montepulciano, Acquaviva en Gracciano. De trossen werden vervolgens ontpit en gekneusd en er volgde inweking gedurende een periode van 8-10 dagen waarin de wijnen de alcoholische gisting voltooiden bij een temperatuur van maximaal 28 C. Daarna ondergaat de jonge wijn een rijping van 6 maanden, deels op grote Sloveense eikenhouten fusten van circa 5000 liter en deels op RVS.
Stijl | Elegant, Fruitrijk, Sappig |
Aroma's | Blauwe bes, Specerijen, Kers |
Regio | Toscane, Italie |
Druif | sangiovese |
Agricultuur | lutte raisonee |
Oogstjaar | 2021 |
Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25