Paul-Jean Giraud (zoon van Paul) is wel een fenomeen in de Charente. Sinds negen generaties, vanaf midden 1600 bestaat de familie uit wijnboeren en vanaf 1830 bouilleurs de cru op 32 hectaren in Bouteville en 3 hectaren in Saint-Même-les Carrières, in de Grande Champagne. De familie Giraud verbouwt sinds 1650 haar druiven in het beste deel van de cognacstreek, de Grande Champagne. Het gehele proces, van het verbouwen van druiven tot het destilleren van de wijn is in handen van de familie. De Girauds prijzen zich gelukkig met hun zeer vochtige kelders. De vochtigheidsgraad geeft de bekroonde cognac's tijdens de rijping een zachtheid die men zelden tegenkomt in de Grand Champagne. De familie hecht veel waarde aan zuiverheid en traditie, daarom gebruikt ze nauwelijks bestrijdingsmiddelen. De cognac verkrijgt zijn bijzondere kleur door minimaal acht jaar (VSOP) op eikenhouten vaten te rijpen. Dit is uitzonderlijk; de meeste cognac's verkrijgen hun goudachtige kleur mede door toevoeging van karamel. De duur van de lagering op vat is veel langer dan de wettelijk voorgeschreven periode. Bij de VSOP is dit een wettelijk minimum van vierenhalf jaar en bij de Napoleon of XO zes jaar. Dit alles maakt de cognac's van Paul Giraud tot een zeer bijzonder en zeldzaam product. Mooie en krachtige Eau de Vie van acht jaar oud met alle kenmerken van de Grande Champagne en een bouquet van frisse druiven. Heeft een lagering op eikenhout van acht jaar.
Regio | Charente, Frankrijk |
Agricultuur | Lutte raisonnee |
Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25