Cossart & Gordon ‘Good Company’ Medium Rich Madeira is heerlijk bij (fruit)desserts, cake, taart, chocolade nagerechten en zachte kazen. De diverse kwaliteits wijngaarden op ongeveer 200m hoogte op het noordelijk deel van het eiland in de buurt van Sao Vicente en in het zuiden bij Camara de Lobos. De Madeira is natuurlijk vergist op een temperatuur tussen de 24°C – 26°C in temperatuur gecontroleerde RVS tanks. Na ongeveer 48 uur wordt de vergisting gestopt door toevoeging (versterking) van de wijnalcohol zodat men de gewenste hoeveelheid restsuiker in de wijn kan bewaren. Hierna wordt de wijn gemaderiseerd (verwarmd) in ‘estufa’ tanks waar in buizen warm water wordt gepompt zodat de tank gedurende 3 maanden tussen de 45°C and 50°C wordt verwarmd. Hierna wordt de Madeira gedurende enkele weken weer langzaam afgekoeld. Na de ‘estufagem’ wordt de Madeira 3 jaar gerijpt in grote houten voeders. Hierna wordt uit diverse van deze voeders de blend gemaakt voor de Cossart & Gordon ‘Good Company’Medium Rich Madeira.
Regio | Madeira, Portugal |
Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25