Maison Nicolas Perrin is een samenwerkingsverband tussen de familie Perrin, specialisten in de zuidelijke Rhône en Nicolas Jaboulet, gerenommeerd expert in de noordelijke Rhône, Het fruit voor het kleine aanbod wijnen van het in 2009 gestarte huis komt grotendeels uit de Rhône Septentrionale (Noord-Rhône), bij boeren vandaan met wie de families in de loop van de jaren een goede relatie hebben opgebouwd. Iedere appellatie is een zorgvuldig samengestelde assemblage van wijnen van meerdere telers uit het betreffende gebied. De gemaakte blend rijpt vervolgens in de kelders van de Perrins en wordt daar ook gebotteld. Deze Crozes-Hermitage Blanc wordt gemaakt van uitsluitend marsanne-druiven van stokken van gemiddeld twintig jaar oud. De druiven zijn afkomstig van verschillende ‘terroirs’: de granietbodems van Les Pends in het noorden, en de rolkeien van Chanos Curson. Dit verschaft de wijn zowel mineraliteit en finesse als body en lengte. Na persing wordt de most op lage temperatuur vergist op twee tot drie jaar oude vaten. De wijn rijpt daarna vijf a zes maanden op zijn gist. Dan is een mooi zachtgele wijn ontstaan, met in de geur tonen van citrus, amandelen en hazelnoten. De smaak is evenwichtig: zacht filmend en rond, maar tegelijkertijd mineraal en fris.
Stijl | Fruitrijk, Rond, Vol |
Aroma's | Bloemig, Citrus, Geel fruit |
Regio | Rhone, Frankrijk |
Druif | marsanne, roussanne |
Oogstjaar | 2020 |
Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25