In de neus veel sappig wit fruit en bloementonen. Zeer expressief! De smaak is fruitig en rond met fijne kruiderij. Perfecte begeleider van de Italiaanse “middagmaaltijd” met de bereidheid niet te zwaar te wegen maar wel veel te betekenen: asperges (in het seizoen), zacht gerookte vis (beekforel), een “zee-gestuurde” pasta met verse venus-schelpen, diepe oesters (fines de claires) en uiteraard de wat frissere kazen.
In Veneto wordt sinds mensenheugenis wijn gemaakt. Vooral de vruchtbare vulkanische en kalkrijke bodems langs de voet van de Alpen golden al vroeg als herkomstgebied van kwalitatief interessante wijnen. In de omliggende vlakte werden eenvoudige wijnen gemaakt voor de plaatselijke consumptie. Tegenwoordig is Veneto, als omvangrijkste wijnregio na Sicilië en Apulië, goed voor de grootste hoeveelheid DOP-wijnen van Italië. Een van de bekendste is Valpolicella, met zijn beroemde Ripasso en Amarone, gemaakt van deels ingedroogde druiven. Uit Soave komen mooie witte wijnen van hoofdzakelijk garganega druif. Een tamelijk onbekende parel is de DO Gambellara!
Deze bijzondere DO kent een bijzondere druif, t.w. de garganega! De druiven groeien in wijngaarden met optimale zonexpositie de heuvels van Gambellara. De wijnstokken zijn 30-35 jaar oud. Gambellara bestaat uit hele oude zeebodem met een vulkanische klei-basalt compositie.
Dal Maso is een oud familiebedrijf in de heuvels van Berici. De 4e generatie (broer en zus) leiden het bedrijf en zijn gepassioneerde voorvechters van de authentieke druivenrassen tai rosso, garganega en durella.
De garganega (100%) wordt na binnenkomst in de cuverie onsteeld en gekneusd en blijft 15 dagen in kontakt met de schillen. Fermentatie vindt plaats op rvs tanks, na gisting blijft de wijn nog 3 maanden rijpen op rvs. Het resultaat is een instant plezier wijn.
In de neus veel sappig wit fruit en bloementonen. Zeer expressief! De smaak is fruitig en rond met fijne kruiderij. Perfecte begeleider van de Italiaanse “middagmaaltijd” met de bereidheid niet te zwaar te wegen maar wel veel te betekenen: asperges (in het seizoen), zacht gerookte vis (beekforel), een “zee-gestuurde” pasta met verse venus-schelpen, diepe oesters (fines de claires) en uiteraard de wat frissere kazen.
Stijl | Elegant, Mineraal, Sappig |
Aroma's | Appel, Citrus, Geel fruit |
Regio | Veneto, Italie |
Druif | garganega |
Oogstjaar | 2023 |
Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25
Accepteer cookies om deze video te bekijken