A. van Wees distilleerderij De Ooievaar is de enig overgebleven, ambachtelijke distilleerderij in Amsterdam. Gevestigd in het hart van de Jordaan, distilleren wij volgens authentieke receptuur. Nederland is toonaangevend geweest op het gebied van gedistilleerd. Nederlanders beheersten als eersten de kunst om uitstekende gedistilleerde producten te maken van landbouwproducten. Hun distilleertechnieken werden wereldwijd overgenomen. In 1922 nam Adriaan van Wees distilleerderij en wijnkoperij Henri Matveld anno 1883 over. Hij vestigde zich in het hart van de Jordaan, in de Driehoekstraat. Zoon Cees van Wees volgde hem op. Na de overname en inlijving van ‘distilleerderij de Ooievaar anno 1782’ uit den Haag, richtte hij zich volledig op het distilleren. Kleindochter Fenny van Wees nam het stokje over en staat nu aan het roer. Achterkleindochter Nikki leert ondertussen de kneepjes van het ambacht.
De Loyaal is rijk aan traditie: ze is een combinatie van pure moutwijn plus acht verschillende, uiteenlopende geherdistilleerde moutwijnen en een graandistillaat. Elke geherdistilleerde moutwijn wordt in een fijnketel standaard gestookt (dubbel gebeid = tweemaal gedistilleerd) met jeneverbessen en per type moutwijn verschillende kruiden zoals koriander, kummel, engelwortel, engelzaad en vele andere kruiden. Na distillatie rusten de geneverdistillaten op eikenhouten vaten voordat ze worden gemengd tot Loyaal. Na het blenden van de verschillende gelagerde jeneverdistillaten gaat Loyaal op drinksterkte in de kelder op eikenhouten vaten, zodat de smaken onderling goed ‘huwen’. Deze bereidingswijze in combinatie met fustlagering, zorgen voor een ongekende smaakrijkdom en uitzonderlijke ‘neus’. Geur: zwoel, rijk en krachtig, met frisse kummel, koriander, en citrus tonen. Smaak: robuust, met fijne graan-, bloesem, citrus en vanilletonen.
Regio | Amsterdam, Nederland |
Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25