Dit familiebedrijf werd in 1979 opgericht door Michel Fabre. Het heeft een oppervlakte van in totaal 45 hectare en is gelegen aan de voet van de berg Sainte Victoire in de gemeente Puyloubier. Op de overwegend stenen ondergrond staan vooral syrah, grenache, cinsaut en rolle vermentino). Sinds de intrede van de nieuwe generatie -zoon Aurélien en dochter Virginie met partner Guillaume- waait er een frisse wind. De werkwijze op het domein is compleet veranderd. Grote investeringen werden gedaan in de kelders en wijngaarden en er werden stappen gemaakt op het gebied van marketing. ‘Made in Provence’ zag het levenslicht. Moderne en technisch volmaakte wijnen, met behoud van authenticiteit. Inmiddels worden de wijngaarden uitgebreid met de aanplant van nieuwe rassen om het aanbod te kunnen variëren en zo in te spelen op nieuwe ontwikkelingen. Na persing (cinsault, syrah & grenache) wordt het druivensap vergist in gekoelde tanks. Daarna rust het sap zo’n 4 maanden op z’n gistbezinksel om een nog mooiere fruitigheid te ontwikkelen. Een heel licht getinte rosé met geur- en smaaknuances van rode vruchtjes en citrusfruit naast verleidelijke tonen van rozenblaadjes.
Stijl | Aromatisch, Elegant, Zuiver |
Aroma's | Aardbei, Framboos, Kers |
Regio | Provence, Frankrijk |
Druif | cinsault, syrah, grenache |
Agricultuur | Biologisch |
Oogstjaar | 2023 |
Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25