Kroatie is één van de oudste wijngebieden ter wereld. De wijnbouw in het huidige Kroatië bestond al honderden jaren voor de opkomst van het Romeinse Rijk. De wijngebieden in Kroatië zijn verdeeld in twee zones die klimatologisch aanzienlijk verschillen; de Kroatische binnenlanden (Kontinetalna) en de Adriatische kuststrook (Primorska). De continentale wijnstreken liggen in het noord-westen (Plješivica, Prigorje, Varaždin, Međimurje, Pokuplje en Moslavina) en noord-oosten (Slavonië en Dunav). In de binnenlanden bestaat de productie vooral uit witte wijn.
De kuststreek omvat de gehele Kroatische kust, Istrië, Noord Dalmatië, Dalmatisch Zagora en Midden- en Zuid Dalmatië. Aan de Adriatische kust is het droog en 's zomers heet. De druiven groeien op rotsige bergen aan de kust en op de eilanden. Er groeien zowel witte als blauwe druiven, waar Mediterrane wijnen van geproduceerd worden.
Feravino Feričanci heeft 160 hectare eigen wijngaarden in het Feričanci wijngebied in Slavonië, dat in het oostelijk deel van Kroatië ligt tussen Hongarije, Servië en Bosnië in.
Het bedrijf heeft in het dorp Feričanci een eigen wijnkelder die gebouwd is in 1962. Deze kelder heeft een capaciteit van 2.000.000 liter. De jaarlijkse productie is 900.000 liter. Daarmee is Feravino de grootste van de kleine producenten in Kroatië.
Dit druivenras wordt geacht afkomstig te zijn uit Oostenrijk en is daar ook wel bekend onder de naam Blaufränkisch. Aan het einde van de 18e eeuw werd het naar Slavonië gebracht. Dika betekent trots in het Kroatisch.
Sappige en speelse rode wijn, aroma's van kersen, bessen en bramen. Een perfecte balans tussen fruit, de zuren en de aangename tannines. Optimale plezierwijn!
Stijl | Sappig, Fruitrijk, Elegant |
Aroma's | Kers, Framboos, Pruim |
Regio | Slavonie, Kroatie |
Druif | frankovka |
Oogstjaar | 2021 |
Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25