Het bekende bourgognehuis Louis Jadot werd opgericht in 1859 door Louis Henry Denis Jadot. Van oorsprong was het vooral een handelshuis, maar tegenwoordig beschikt Maison Louis Jadot over zo’n 150 hectare eigen wijngaarden en is het huis actief van de Côte de Nuits tot de Beaujolais. Uitgangspunt bij alle geproduceerde wijnen is dat het terroir leidend is. Wijnmaker Frédéric Barnier streeft er dan ook naar zo weinig mogelijk ingrepen te doen tijdens het vinificatieproces. Daarnaast bouwt het wijnhuis ambitieus aan de toekomst. Zo is Maison Louis Jadot sinds 1996 eigenaar van Château des Jacques in Moulin-à-Vent. Het was daarmee het eerste Bourgognehuis van betekenis met aanzienlijke belangen in de Beaujolais. Uitgangspunt bij alle wijnen is dat iedere wijngaard zijn kenmerken heeft en dat het terroir dus leidend is. Om die reden laat men de natuur zoveel mogelijk haar gang gaan en streeft wijnmaker Frédéric Barnier er naar om tijdens het vinificatieproces zo weinig mogelijk ingrepen te doen. Hierdoor bestaat er niet zoiets algemeens als een ‘Jadot-stijl’, maar heeft elke wijn van Louis Jadot zijn eigen karakter.
Clos de Malte is een 7 ha. tellende monopole. De ondergrond bestaat uit kalksteen en klei en is zeer vochtig. De druiven worden vergist in roestvrijstalen tanks. Daarnaa rijpt de wijn 12 maanden in eikenhouten vaten.
Elegante wijn met een diepe kleur, complexe aroma’s van rijp rood fruit, amandelen en wat aardse tonen. De smaak is diep en de tannines tamelijk stevig. Lekker bij stoofpotten met gevogelte of vederwild en niet de zware gerechten met rood vlees.
Stijl | Elegant, Gestructureerd, Vol |
Aroma's | Kers, Ceder, Framboos |
Regio | Bourgogne, Frankrijk |
Druif | pinot noir |
Agricultuur | lutte raisonee |
Oogstjaar | 2020 |
Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25