In het plaatsje Vidor in de heuvels van Valdobbiadene ligt het domein van La Tordera, waar Beppe Vettoretti in de jaren veertig van de vorige eeuw zijn eerste wijnstokken plantte. Tegenwoordig omvat La Tordera een kleine 50 hectare en staan Beppe’s nazaten Pietro, Gabriella, Renato en Paolo onder de bezielende leiding van Mamma Mirella aan het roer. La Tordera maakt verschillende prosecco’s: de populaire frizzante en verschillende soorten spumante. La Tordera streeft ernaar om prosecco te maken op een zo natuurlijk mogelijke wijze. De wijngaarden liggen dicht bij de kelder. Hierdoor kunnen de druiven vrijwel direct na de oogst worden geperst en is toevoeging van sulfiet niet nodig. Het resultaat: pure, frisse mousserende wijnen.
Deze rose wordt gemaakt van merlot & incrocio manzoni. Na een korte schilinweking voor de zalmroze kleur worden de druiven vergist. De tweede vergisting vindt plaats in afgesloten roestvrijstalen tanks. Harmonieus, zacht en fris met aardbei, pruimen, framboos, viooltjes, salie en roze peper. De mousse is fijn en aanhoudend. Superfeestelijk aperitief, maar ook culinair goed inzetbaar bij spannende gerechten als risotto met aardbeien, gebraden beef met kersen en bij fruitdesserts.
Regio | Veneto, Italie |
Druif | merlot, incrocio manzoni |
Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25