In het plaatsje Vidor in de heuvels van Valdobbiadene ligt het domein van La Tordera, waar Beppe Vettoretti in de jaren veertig van de vorige eeuw zijn eerste wijnstokken plantte. Tegenwoordig omvat La Tordera een kleine 50 hectare en staan Beppe’s nazaten Pietro, Gabriella, Renato en Paolo onder de bezielende leiding van Mamma Mirella aan het roer. La Tordera maakt verschillende prosecco’s: de populaire frizzante en verschillende soorten spumante. La Tordera streeft ernaar om prosecco te maken op een zo natuurlijk mogelijke wijze. De wijngaarden liggen dicht bij de kelder. Hierdoor kunnen de druiven vrijwel direct na de oogst worden geperst en is toevoeging van sulfiet niet nodig. Het resultaat: pure, frisse mousserende wijnen.
Vanwege het relatief lage percentage glera is de wijn niet gekwalificeerd als DOC Prosecco. Verfrissend en opwekkend met de geur van ananas en rijpe appel: iets zoet fruit. Fris zuur in de afdronk, toegankelijk en sappig!
Regio | Veneto, Italie |
Druif | glera |
Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25