De veelzijdigheid aan terroirs biedt mogelijkheid tot de productie van een grote diversiteit aan druiven en typen wijnen. Maison Barboulot maakt jonge, fruitige en toegankelijke wijnen. Hoewel de Languedoc hete zomers kent, zorgen de aanwezigheid van de Middellandse Zee en meer zuidelijk de Pyreneeën voor de nodige verkoeling van de wijngaarden. Mede hierdoor behouden de wijnen hun frisse zuren en fruitige aroma's. Zeker voor pinot noir is dit van essentieel belang.
De vergisting van de most vindt plaats op lage temperatuur om frisheid en aroma's te behouden. Zowel aan de vergisting als de rijping komt gebruik van Frans eikenhout te pas. Rijping op de lie en bâtonnage zorgen voor de romige smaak. Heldere goudgele wijn met uitbundige aroma's van steenfruit, geroosterd brood en brioche. De smaak is rijk, maar mooi in balans met frisse zuren en een romige afdronk. Serveer op 8 à 10°C bij risotto, gegrilde vis, gevogelte, romige kazen of een Thaise curry met kokosmelk.
Stijl | Aromatisch, Fruitrijk, Romig |
Aroma's | Bloemig, Citrus, Ceder |
Regio | Midi, Frankrijk |
Druif | chardonnay |
Oogstjaar | 2023 |
Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25