De familie Molino is al generaties lang verbonden aan de wijnbouw in Piemonte. Om meer precies te zijn…de wijnbouw in La Morra. Dit schilderachtige dorpje in Noord Italië staat bekend om de hoge kwaliteit fruit en de elegante stijl van de wijnen. Begin 80er jaren nam Mauro het domein over van zijn vader en besloot, eigenwijs als hij was, uit de coöperatie te stappen en voor zich zelf te gaan produceren. Zeker geen eenvoudige beslissing op dat moment, maar nu, terugkijkend een hele wijze stap. Gelukkig bezat Mauro wijngaarden van een uitzonderlijke kwaliteit. Zijn Conca dell’Annunziata is een beschermde (als een soort amfitheater) wijngaard gericht op het zuiden, welke vroeger tot de Benedictijner monniken van de Abdij van San Martino di Marcenasco behoorde en gerekend wordt tot de beste wijngaard van La Morra. Mauro heeft inmiddels dan ook een enorme reputatie opgebouwd met zijn Barolo’s en Barbera’s. Geen block buster-wijnen met enorm hout en power, maar juist verfijnde en elegante wijnen met subtiele klasse. Verrassend om te proeven dat zijn Barolo’s ook na 3 of 4 jaar al ongelooflijk plezier in de mond geven. Rijpe, aangename tannines met krachtig fruit……echt verrukkelijk. Samen met zijn zoon produceert Mauro ongelooflijk mooie Barolo’s en inmiddels is ook zijn dochter toegetreden tot het bedrijf. Ook Martina heeft oenologie gestudeerd en zal dus zeker ook haar weg binnen het bedrijf vinden. Qua naam is zij verbonden aan het bedrijf want Mauro heeft zijn Langhe Rosso naar haar vernoemd.
Mauro Molino Barolo Vigna Conca
Gedurende 6 dagen vindt er maceratie plaats in stalen tanks met temperatuur-controle. Vergisting en rijping in Frans eiken barriques (45% nieuw) voor 24 maanden. Hierna krijgt de wijn nog een lange flesrijping. Er worden slechts 2600 flessen gemaakt. De kleur is granaat rood. In de neus rijke, complexe, tonen van fruit, zoethout en ceder. De smaak is vol, krachtig en complex, met stevige, rijpe tannines, zeer lang eindigend. Houdbaar tot 20 jaar na oogst!
Stijl | Stoer, Gestructureerd, Fruitrijk |
Aroma's | Kers, Ceder, Cacao |
Regio | Piemonte, Italie |
Druif | nebbiolo |
Agricultuur | biologisch |
Oogstjaar | 2017 |
Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25