Mélanie Pfister, de achtste generatie van haar familie, is een jonge en dynamische wijnmaker die het stokje van haar vader overnam met de oogst van 2006, maar vader gaat nog lang niet met pensioen. Hij steunt heel trots zijn dochter en werkt in de wijngaard nog net zo hard als hij vroeger deed. In de aanloop naar die transitie liep Mélanie stage bij: Zind-Humbrecht (Elzas), Méo-Camuzet (Bourgondië), Château Cheval Blanc (Saint Emilion), Château d'Yquem (Sauternes) en Craggy Range (Nieuw-Zeeland) . Het is de moeite waard om te bedenken dat de meeste aspirant-wijnmakers het als een compliment opvatten om te worden toegelaten tot een van die trainingsprogramma's, en Mélanie kreeg ze allemaal. Op één Pinot Noir na, worden alle wijnen van Mélanie gemaakt en gerijpt in RVS cuves. Inheemse gist heeft de voorkeur, maar ze behoudt zich het recht voor om niet-aromatische gekweekte gisten te gebruiken in meer problematische jaren wanneer de risico's van onaangename smaken groter zijn.
Het Riesling Grand Cru Engelberg-terroir bestaat uit drie terrassen op het zuiden. De ondiepe laag grond ligt bovenop harde kalksteen en dwingt de wortels om door scheuren in de kalksteen te groeien. De druiven rijpen zeer regelmatig en bereiken een verrassend evenwicht op rijpheid. De wijnen weerspiegelen het karakter van het terroir: de hoge aromatische concentratie, de volheid en de levendige zuren maken het een ideale wijn om te rijpen. Terwijl de jonge wijn een indrukwekkende algehele harmonie biedt, bereikt de Engelberg na een paar jaar zijn ware niveau van verfijning en complexiteit.
Stijl | Elegant, Rijk, Gestructureerd |
Aroma's | Citrus, Geel fruit, Pruim |
Regio | Elzas, Frankrijk |
Druif | riesling |
Agricultuur | biologisch |
Oogstjaar | 2017 |
Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25