Mélanie Pfister, de achtste generatie van haar familie, is een jonge en dynamische wijnmaker die het stokje van haar vader overnam met de oogst van 2006, maar vader gaat nog lang niet met pensioen. Hij steunt heel trots zijn dochter en werkt in de wijngaard nog net zo hard als hij vroeger deed. In de aanloop naar die transitie liep Mélanie stage bij: Zind-Humbrecht (Elzas), Méo-Camuzet (Bourgondië), Château Cheval Blanc (Saint Emilion), Château d'Yquem (Sauternes) en Craggy Range (Nieuw-Zeeland) . Het is de moeite waard om te bedenken dat de meeste aspirant-wijnmakers het als een compliment opvatten om te worden toegelaten tot een van die trainingsprogramma's, en Mélanie kreeg ze allemaal. Op één Pinot Noir na, worden alle wijnen van Mélanie gemaakt en gerijpt in RVS cuves. Inheemse gist heeft de voorkeur, maar ze behoudt zich het recht voor om niet-aromatische gekweekte gisten te gebruiken in meer problematische jaren wanneer de risico's van onaangename smaken groter zijn.
Een genereuze neus ... zowel exotisch als kruidig, ook licht aards, ook hier weer kalksteen. De wijn eindigt in een beendroge, lange afdronk.
Stijl | Elegant, Gestructureerd, Sappig |
Aroma's | Appel, Bloemig, Citrus |
Regio | Elzas, Frankrijk |
Druif | pinot gris |
Agricultuur | biologisch |
Oogstjaar | 2022 |
Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25