Het kleinschalige domein van Yohan Lardy begon met 2 ha. met wijnstokken, geplant in 1911 en 1950. In 2020 kwamen daar 5 hectare van zijn vader Lucien bij, die dat jaar met pensioen ging en de zorg van zijn wijngaarden overdroeg aan zijn zoon. Yohan bewerkt zijn wijngaarden, die voornamelijk uit arme zandgrond en graniet bestaat zo natuurlijk mogelijk, volgens de richtlijnen van het HVE (‘Haute Valeur Environnementale’. Zijn Fleurie is uitnodigend fruitig, rank, sappig en sexy met wat lichte onderliggende, maar zeer prettige tannines. ‘Les Michelons’ komt van het, volgens velen, allerbeste terroir van Moulin-à-Vent en biedt enorm veel structuur, levendigheid en complexiteit.
Voor deze Moulin-a-Vent worden druiven gebruikt van een zéér oud perceel wijnstokken uit 1903!! De jonge wijn rijpt minimaal 10 maanden op eikenhouten vaten uit Bourgogne.
In de neus geconcentreerd vers donker fruit, aards, vlierbes, gerookte bacon, kruiderij, duidelijke tonen van het vat! In de mond rond, compact, bessen, bramen, kruidig en sappig met hints van balsamico, gevolgd door een zeer lange afdronk.
Werkelijk een gròte wijn! Combineer met gebraden eend, rundvlees, lamsvlees, charcuterie, caponata, pasta’s met tomaat.
James Suckling kent dit jaar alweer 97 punten toe en windt er geen doekjes om in zijn proefnotities:“Staggering deep and complex nose that ranges from sour cherry to candied orange peel via a slew of wild herbs and a touch of cocoa powder. Enormously concentrated and structured, yet with a wonderful lightness of touch.
Then comes the very powerful, multifaced finish that sweeps you away…“
Stijl | Elegant, Gestructureerd, Sappig |
Aroma's | Bloemig, Blauwe bes, Pruim |
Regio | Beaujolais, Frankrijk |
Druif | gamay |
Agricultuur | biologisch |
Oogstjaar | 2020 |
Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25