Casa Cadaval ligt 80 km ten noorden van Lissabon, aan de linkerover van de rivier de Taag. Het landgoed in Muge is sinds 1648 in het bezit van de familie Alvares Pereira de Melo (Cadaval) en beslaat zo'n 5400 hectares grond. Op het landgoed staan stallen, paardenrenbanen, een wijnwinkel en een paleis. Casa Cadaval staat bekend om de wijnen maar ook als een van de oudste Lusitano paardenfokkerij ter wereld. De wijnmaker van Casa Cadaval, David Ferreira heeft een prijs gekregen voor de beste jonge Portugese wijnmaker.
Een groot deel van de aanplant bestaat uit het lokale druivenras Trincadeira. Een druivenras dat veelal in de Tejo en Alentejo voorkomt, maar wat we ook tegenkomen in de Douro onder de naam Tinta Amarela.
Dit is een opwekkende blend van arinto, verdelho, fernão pires en viognier. Gemaakt van de jonge wijnstokken welke groeien op de zandgronden aan de oevers van de rivier de Tejo. De druiven worden vergist bij lage temperatuur om extra fraicheur te verkrijgen.
Een aromatische, levendige en frisse witte wijn met veel sap en drinkplezier.
Stijl | Elegant, Sappig, Fris |
Aroma's | Appel, Bloemig, Peer |
Regio | Tejo, Portugal |
Druif | arinto, verdelho + |
Oogstjaar | 2021 |
Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25
Accepteer cookies om deze video te bekijken