Passi Reali is een Appassimento en die naam verwijst naar het drogen van druiven. (Een van de oudste methodes van wijnmaken. De klassieke manier is om de trossen te drogen op stro-matten. Dit werd al toegepast vòòr de Romeinse tijd in Italië, Griekenland en de Franse Alpen. Zeker in de Puglia was het een techniek die de wijnmakers in staat stelde de druiven tòch tot rijping te krijgen, ook al viel de winter in voor de druiven rijp waren. Bij Passi Reali blijven de druiven 2 maanden langer aan de stokken drogen. Dan worden ze geoogst en vindt de laatste fase van de droging plaats in de kelder in kunststof kratten. Door deze indroging neemt de concentratie van de aroma’s enorm toe. Het resultaat is een volle wijn met een kruidige en volfruitige neus. Aromatisch en rijk. In de mond duidelijke tonen van pruimen, zwarte kers en fijne kruiden. Een bijzonder montepulciano uit Puglia, volledig biologisch en complex van stijl.
Regio | Puglia, Italie |
Druif | Montepulciano |
Oogstjaar | 2021 |
Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25