Piersanti is gevestigd in Cupramontana, in het hart van de Castelli di Jesi-streek en wordt geleid door de broers Giuliano en Ottavio Piersanti. Ze maken een aantal Verdicchio’s, van verschillende niveau’s. Bacaréto is een Cru, een wijngaard op een van de beste heuvels, die apart geclassificeerd zijn. Deze wijngaard ligt op meer dan 350m boven zeeniveau. Op deze hoogte is het aanzienlijk koeler, waardoor de druiven later geoogst kunnen worden en aromatisch meer te bieden hebben.
De Bacareto is een verdicchio van het sur lie type. Dit houdt in dat de wijn gedeeltelijk opgevoed is op zijn eigen gistcellen. Door de wijn na de fermentatie langdurig in contact te houden met de gistcellen krijgt de wijn wat extra dikte en structuur. De wijn presenteert zich nu uitzonderlijk mooi. Volle, geconcentreerde neus met tonen van versgebakken brood, meidoorn en brem. Frisse, vrij intense, harmonieuze en ronde smaak, waarin het amandelbitter licht terugkomt (hetgeen typerend is voor Verdicchio). Serveer de wijn op ongeveer 11 tot 13 graden celcius bij vis, gamba’s, inktvis en zelfs kip.
Stijl | Aromatisch, Fruitrijk, Rond |
Aroma's | Bloemig, Geel fruit, Peer |
Regio | Marken, Italie |
Druif | verdicchio |
Oogstjaar | 2023 |
Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25