Al tien generaties lang zetten de wijnbouwers van de familie Bourgeois hun passie en expertise in voor het maken van grote sauvignon blancs en pinot noirs. Gevestigd in Chavignol − bekend om z’n steile hellingen met volle zonexpositie én om de beroemde geitenkaas Crottin de Chavignol − in het hart van de beste terroirs van Sancerre en Pouilly-Fumé, cultiveren ze een mozaïek van percelen op de unieke terroirs van Kimmeridgian-mergel, silex en kalksteenklei. Bourgeois is een pionier in vinification parcellaire: de productie van wijnen van één enkele wijngaard. De druiven van elk perceel afzonderlijk worden geproefd, zodat elke druif bij optimale rijpheid wordt geoogst. Op die manier wordt de zuiverste uitdrukking uit elk terroir gehaald, met volledig behoud identiteit. Vergelijkbaar met het werk van een goudsmid, die iets delicaats met de hand vervaardigt. Op diezelfde manier letten de Bourgeois op elk detail in de wijngaarden en kelders. De som van al die details, in elke fase van het leven van de wijn, schets de knowhow van de Famille Bourgeois. Het is een familienaam geworden die synoniem is voor Sancerre. Tegenwoordig beheert een volgende generatie - Arnaud, Lionel en Jean-Christophe Bourgeois - de wijngaarden en het domein. Een familie die eensgezind samenwerkt en haar levendigheid tot uitdrukking brengt in haar wijnen: “Wijnmaker zijn in Sancerre, dat is het delen van momenten waarop de hellingen soms door de wind worden gegeseld en op andere momenten in het zonlicht baden, en het vertellen van die momenten door middel van wijn,” aldus de Bourgeois.
Bourgeois is pionier op het gebied van vinification parcellaire: de productie van wijn van één enkele wijngaard. Op die manier wordt de zuiverste uitdrukking uit elk terroir gehaald. Daarna volgen de wijnbouw en de rijping van de wijn in de kelder, avonturen die elk jaar worden aangegaan om de persoonlijkheid van het wijnjaar zo goed mogelijk tot zijn recht te laten komen. De druiven van elk perceel afzonderlijk worden geproefd, zodat elke druif bij optimale rijpheid wordt geoogst. De smaken van deze druiven worden getransformeerd, met behoud van de zuiverheid van expressie en de identiteit van hun vindplaats, in de zwaartekrachtkelder diep in de heuvel van Chavignol.
In de neus aroma's van vuursteen, een fris kruidig boeket (roze grapefruit, kweepeer, vers gemalen witte peper) en tropische accenten (mango). Prestigieuze wijn met een goede balans tussen finesse en concentratie. Gedistingeerd, precies en zeer geslepen!! Dit behoort tot de grotere wijnen van Sancerre. Met een flink bewaarpotentieel.
Stijl | Elegant, Gestructureerd, Levendig |
Aroma's | Appel, Citrus, Geel fruit |
Regio | Loire, Frankrijk |
Druif | sauvignon blanc |
Agricultuur | biologisch |
Oogstjaar | 2022 |
Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25