De pioniersgeest van Frans Malan is al vele malen geroemd. Zo bracht hij in 1971 de eerste Vonkelwijn op de markt en was hij een van de eerste wijnboeren die experimenteerde met chardonnay en in moderne keldertechnieken investeerde. Ook had hij een voortrekkersrol in het eerherstel van de authentieke chenin blanc en was dit de eerste wijn die hij in 1968 zelf bottelde. Inmiddels staan zijn zoons François en Johan al jaren aan het roer en vormen zij de tiende generatie in deze rasechte wijnmaakfamilie. Ook hun kinderen zijn actief in het wijnbedrijf. Michael, Johans zoon, werkt sinds 2017 als rode wijnmaker en is al even enthousiast over het vak als zijn vader. Simonsig verbouwt op meer dan 200 hectare een scala aan druivenrassen en maakt daarvan zowel varietal-wijnen als intrigerende blends, zoals de rode Cape-blend met een hoofdrol voor pinotage en een witte Rhône-blend.
De Grapesmith is een complexe blend van marsanne (39%), roussanne (37%), grenache blanc (22%), verdelho (2%). Alle druiven worden apart gevinifieerd. De roussanne, marsanne en grenache fermenteren en rijpen in Franse eikenhouten vaten. Pas aan het einde van de rijping de percentages van de blend bepaald en wordt de wijn gebotteld. .
Complex en aromatisch met verse limoen, verbena en een zuivere mineraliteit. In tweede instantie ook acaciabloesem, perfect geïntegreerd eikenhout, subtiel gist en havermout, een superfrisse smaak met veel spanning en een lange afdronk. SERVEERSUGGESTIE: Serveer op 10 à 12°C in een groot glas. Heerlijk bij krab, rivierkreeftjes, rijke kipgerechten, blauwe en geitenkazen, foie gras of (vegetarische) paté. Ook top bij kruidige gerechten en milde curry's.
Stijl | Aromatisch, Vol, Mineraal |
Aroma's | Bloemig, Citrus, Geel fruit |
Regio | Stellenbosch, Zuid Afrika |
Druif | marsanne, roussanne + |
Agricultuur | biologisch |
Oogstjaar | 2019 |
Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25