Armando, Tiziano, Paolo en Massimo Castagnedi: vier broers met één gedeeldepassie, namelijk de mooiste Valpolicella, Amarone en Soave maken in hungeboortestreek ten noordoosten van Verona. Met een gezonde dosis lef en eenvooruitziende blik kocht het viertal in 1989 een domein in de heuvels van MontiGarbi. Daarmee werd hun droom werkelijkheid en legden ze de basis voor watvandaag de dag geldt als een van de meest toonaangevende wijndomeinen in deregio. Met ruim honderd hectare wijngaarden in de kalkrijke heuvels tussen deIllasi- en Mezzanevallei en een state-of-the-art wijnkelder maakt TenutaSant’Antonio Valpolicella, Amarone, Soave en Scaia, een serie moderne wijnenvan lokale en internationale druiven. In de wijngaarden groeien corvinone,corvina, rondinella en cabernet sauvignon en de witte garganega, trebbiano diSoave en chardonnay.
Ongeveer 3 weken na de oogst volgt een langzamepersing en langdurige gisting. Het sap rijpt vervolgens 24 maanden op groot Frans eiken waarna de wijn nog een jaar rust op fles. Deze blend van corvina, corvinone, rondinella, croatina, oseleta is geconcentreerd en diep robijnrood met veel complexe aroma's. In geur en smaak komen vlezige tonen van roodfruit, drop, tabak, specerijen en cederhout naar voren. De wijn is zijdezacht van structuur en zelfs ietwat vettig. Al met al dus een zeer verleidelijkeValpolicella die het beste tot zijn recht komt bij gegrild rood vlees,geroosterd wild en gevogelte, suddergerechten en gerijpte zoute kazen.
Stijl | Vol, Rijp, Elegant |
Aroma's | Blauwe bes, Cacao, Pruim |
Regio | Veneto, Italie |
Druif | corvina, rondinello |
Agricultuur | biologisch |
Oogstjaar | 2007 |
Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25