Voor wie geen alcohol mag of kan drinken is er een nieuwe, echt goede alcoholvrije wijn verkrijgbaar. Calorie-arm bovendien: ca. 20 kcal per glas. De merlot bleek het meest geschikt te zijn om alcoholvrije rode wijn van te maken door zijn mooie fruitigheid. Typerende merlot-aroma’s van zwart bessenfruit, kersen en pruimen, naast subtiele toetsen van leer, hout en kruiden. Soepel en droog.
Dat wordt sous-vide gedaan. Dit evaporatie proces ofwel het verdampen van de alcohol gebeurt normaalgesproken bij 78 graden. Echter dan blijft er maar weinig of geen smaak van de wijn over. Doordat de Vendôme wijnen echter ge de-alcoholiseerd worden bij slechts 35 graden Celsius blijven de organoleptische eigenschappen behouden. En dat proef je! Dit evaporatie proces ofwel het verdampen of eruit halen van de lucht gebeurt als volgt: De wijn wordt eerst verwarmd tot 35 graden. Daarna wordt de wijn van bovenin een vat via een cylinder naar beneden geleid. Vervolgens wordt de wijn tegen wanden gespoten tegen een dunne metalen wand met gaatjes om de alcohol verdampen. De cylinders die continu bewegen zorgen voor scheiding van de alcohol en de aroma’s. De wijn wordt opgevangen en verliest bij elke rondgang alcohol. Dit proces wordt herhaald totdat er geen alcohol meer in zit en de aroma's en andere eigenschappen van de druivensoorten bewaard zijn gebleven.
Regio | La Mancha, Spanje |
Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25