Niet ver van Montpellier, aan de voet van het kalksteenmassief Larzac, liggen verspreid over de vier dorpen Arboras, Jonquières, Saint-Guiraud en Saint-Saturnin de Lucian zo’n 760 hectares aan wijngaarden. De wijnproductie in Saint-Saturnin is al bekend vanaf de 9e eeuw, toen er tevens olijfolie en zelfs zijde vandaan kwamen. Olijfolieproductie vind je overigens nog in de regio, op zeer kleine schaal ten noorden van Montpellier.
Opvallend aan Les Caves de Vingerons de Saint-Saturnin is niet alleen hun streven naar voortdurende kwaliteitsverbetering, maar ook een enorme trots over hun land, hun gewoontes en hun cuisine. Wijn om met volle aandacht van te genieten, gecombineerd met bijpassende gerechten: het mooiste dat Zuid-Frankrijk te bieden heeft.
Villa Closalis Réserve Spéciale
De druiven groeien in wijngaarden aan de voet van het Larzac plateau. Het is een blend van carignan, grenache, syrah, cinsault en mourvèdre uit de mooiste wijngaarden van Villa Closalis. Het klimaat is hier warm en droog. De druivenstokken staan aangeplant op hellingen van klei en kalksteen. Al in de wijngaard worden de druiven geselecteerd die in deze wijn worden verwerkt. Na de vergisting rijpt de wijn 6 maanden op gebruikt hout, waardoor de tannines zacht worden en de wijn zijn fruitkarakter behoudt. De wijn heeft een intense geur en smaak van zongerijpt rood en donker fruit. Soepel, rond en zacht van smaak, met frisse zuren die de wijn elegant houden.
Stijl | Fruitrijk, Kruidig, Rond |
Aroma's | Blauwe bes, Leer, Kers |
Regio | Languedoc, Frankrijk |
Druif | carignan, grenache + |
Oogstjaar | 2022 |
Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25