aspecten van wijnbouw. Hier wordt onder meer op ingespeeld door de introductie In 1935 begon de Catalaanse immigrant Miguel Viu-Garcia met zijn twee zoons Augustín en Miguel Viu-Manent een wijnhandeltje in Santiago de Chile. Op de lokale markt verkochten ze wijn onder hun eigen naam: Vinos Viu. Pas in 1966 vervulde Miguel Junior zijn droom om zelf wijn te gaan maken. Hij kocht Hacienda San Carlos de Cunaco in Colchagua, tot dan toe zijn voornaamste leverancier. Vandaag de dag exploiteert Viu Manent domeinen in Colchagua en Casablanca Valley met in totaal ruim 200 hectare wijngaarden. Viu Manent is sterk begaan met de duurzame van lichtere wijnflessen, CO2-neutrale distributie en energiebesparing. Eigenaar Jose Miguel ziet er daarnaast altijd op toe dat de kwaliteit van de wijnen op een hoog en constant niveau blijft, want dat is tenslotte het allerbelangrijkste.
De hand geplukte druiven voor deze wijn worden na persing en fermentatie kort gelagerd op eikenhout. Een expressieve wijn met aroma's van zwarte bessen, munt en paprika.
Stijl | Aromatisch, Fruitrijk, Sappig |
Aroma's | Blauwe bes, Specerijen, Pruim |
Regio | Colchagua Valley, Chili |
Druif | carmenere |
Oogstjaar | 2021 |
Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25