In 1993 heeft Daniel Wagner de regie overgenomen op het ouderlijke Weingut, dat stamt uit 1855. Tijdens zijn opleiding deed hij ervaring op in Bordeaux, Toscane en Californië. Weingut Wagner-Stempel werd in mei 2004 opgenomen in de VDP (Verein Deutsche Prädikatswinzer – de top 200 wijnboeren van Duitsland) Volgens diverse publicaties van vooraanstaande wijnjournalisten is Daniël Wagner er bijzonder goed in geslaagd om zijn wijnen het individuele karakter van het “terroir” mee te geven. Inmiddels zijn de wijngaarden bio-gecertificeerd, hetgeen de zuiverheid van de wijnen aanmerkelijk doet toenemen! Vandaag de dag behoort Daniël tot de top in Duitsland. Bescheiden als hij gelukkig is laat hij zijn wijnen voor zich spreken. De Rieslings van Daniël zijn op jonge leeftijd al meer de moeite waard, maar probeer er eens een aantal jaren vanaf te blijven en laat u verrassen door het enorme rijpingspotentieel! Deze `Grand Cru´ uit de Lage Höllberg kenmerkt zich door zijn explosieve doch echter fijne aroma. Enorm lange, wat ziltige afdronk. Een echte maaltijdwijn met een bewaarpotentieel zeker 10 jaar.
Stijl | Fris, Elegant, Mineraal |
Aroma's | Appel, Citrus, Geel fruit |
Regio | Rheinhessen, Duitsland |
Druif | riesling |
Agricultuur | biologisch |
Oogstjaar | 2020 |
Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25